ההבדל בין קרקע חולית לקרקע סלעית בקידוחים אופקיים
קרקע סלעית
היום בכל סוג הפרויקטים של עבודות תשתית ועבודת בנייה, השימוש בקידוח אופקי הוא חלק אינטגרלי ומשמעותי. אך עבור זה נדרש דיוק בתכנון כדי למנוע בעיות עתידיות ונזק. תכנון של כל פרויקט ידרוש בדיקה מדוקדקת של כל תנאי השטח השוררים בו, והבחנה עמוקה של הקרקע בכדי להתאים את הציוד הראוי לסוג הקרקע. נדגיש שקיים הבדל ניכר בין קידוח אופקי לבין קידוח באדמה שהיא מסוג סלעית, ועל כך נרחיב:
סקירת תשתית - קרקע סלעית
כל תכנון של קידוחים אופקיים יתחיל בסקירה של התשתיות וחתך אורך, זאת על מנת שהתכנון יהיה מדויק כבר בשלב הקידוח עצמו וגם על מנת לקבוע באילו מקדחים יש לעשות שימוש. במידה ונבצע קידוח אופקי בקרקע סלעית, זה עלול ליצור נזק רב לכל התשתיות שנמצאות באתר, זאת הסיבה שיש לתכנן הכל מבעוד מועד ולבצע את העבודה באמצעות טכנולוגיה של קידוח שהקוטר שלו מצומצם יחסית.
קידוח שיבוצע על ידי הציוד הנכון יספק דיוק רב, על אף שהקרקע תהיה סלעית וקשה. חשוב לא לשכוח שקידוח בקרקע סלעית יכולה להפיק תהודה רבה, מה שיכול לגרור גם לנזק בכל תשתית סמוכה.
קרקע חולית
כמו כן, גם עבודות של קידוח אופקי באדמה שהיא מסוג חולית דורשים תכנון שהוא מדויק שמתחיל בזיהוי של סוג הקרקע. בהתאם לסוגה של הקרקע ייקבע המקדח הנכון וכל שאר הציוד. קרקע חולית יכולה להיות גם רכה וגם קשיחה, ובהתאם לכך יש להשיג את המקדח המתאים ביותר לעבודה.
למרות שקיימת סברה כי קידוח בקרקע חולית נחשב לקל, ההפך הוא הנכון, קידוח זה מורכב ומאתגר יותר, בגלל שהקרקע ברובה אינה אחידה, מה שעשוי לגרום לתזוזה ולחוסר יציבות של המקדחה. בכדי למנוע מצב כזה, ניתן להזמין שירות מיוחד של חברה מקצועית שבקיאה ומנוסה בתחום קידוח בקרקע חולית, שנחשבת למאתגרת וקשה ועלולה לגרום למפולת של חול ונזקים אחרים.